söndag 25 augusti 2013

Pasta på riktigt

Ska jag äta pasta så ska det vara riktig pasta. Då menar jag handgjord äkta italiensk liksom.  Som på Vapiano till exempel. Jag gillar hela konceptet Vapiano faktiskt, inbjudande och fräscht.
Godnatt vänner!


Sing Halleluja!

Jag tror bestämt att jag just upplevt den bästa helgen på hela sommaren. Den platsar åtminstone på topp 3, tveklöst. I fredags tog jag tåget mot Stockholm för att träffa en av mina bästa vänner, Petra, som jag inte sett sedan juni. Kvällen ägnades åt att uppdatera varandra om allt som hänt och kommer att hända och det är inte så lite det. Hon är en fantastisk begåvning och ska börja studera på kungliga Musikhögskolan på måndag, häftigt! Kycklingtacos stod på menyn och som jag sagt tidigare, tacos är väldigt socialt. Det är framför allt superlätt att hjälpas åt med matlagningen och det gillar jag.

Lördagen inleddes med lite shopping och strosande i affärer både i Kistagallerian och inne i Stockholm. En positiv upplevelse var denna superduktiga kille som uppträdde på plattan. Vi satt i solen med varsin frozen yoghurt och njöt...
But- the best is yet to come! Vi intog Stockholm gospelfestival med enorm glädje och energi. Det var en helt fantastisk upplevelse!

Kungsträdgården var fylld av människor, glädje och framförallt sång! Det är 50 år sedan Martin Luther King höll sitt berömda tal i Washington DC och det uppmärksammades under dagen. Vi lyssnade och sjöng med till fantastiska körer, var på en workshop där vi sjöng gospel som aldrig förut, lyssnade på duktiga talare, stämde in i sången från ett demonstrationståg mot orättvisor, tittade på en barnmusikal, hängde upp våra drömmar i ett drömtält och var med om en härlig gospelmässa i st Jakobskyrkan. 
Jag kan inte komma på någonting mer att önska av den här helgen. Mina förväntningar överträffades med råge! Jag känner mig upplyft och full av glädje. Det faktum att tåget är så fullt att jag suttit på golvet en timma och har minst två kvar, rör mig inte i ryggen. 

Jag vill bara prisa Gud! 





Mot Stockholm

Nu sitter jag på tåget på väg mot Stockholm och Petra! Det känns fantastiskt kul att avsluta sommaren med det här och på måndag börjar jag min utbildning och det känns nästan ännu roligare. Det enda jobbiga just nu är att jag fick säga hejdå till min bästa vän Jonas igår. Men jag är samtidigt glad för hans skull. Det är kul när människor testar nya vägar! Örebro och civilekonom Jonas, ja varför inte? Kör på bara! 
Vädret är fantastiskt, jag är förväntansfull och redo för en helg i Stockholm. Det var allt ett tag sen sist! Trevlig helg!

tisdag 20 augusti 2013

Du kommer inte ångra dig

Igår kom jag hem efter att både ha jobbat och varit i Skövde. Jag hade 40 minuter på mig innan träningen började och övervägde verkligen att lägga mig i soffan istället. Den gnutta energi jag hade, kom från mötet med en fd elev som hade haft en toppenbra första dag på gymnasiet. Det gläder mig enormt att höra! Jag valde att använda den energin för att ta på mig träningskläder och cykla ner till Form. Grejen är den att när man väl sätter igång så ångrar man sig inte. Jag kan inte minnas en enda gång då jag ångrat att jag övervann latheten och tränade ett pass. Däremot minns jag oändligt många gånger då jag gett vika för latmasken eller något tråkigt svepskäl och sedan ångrat att jag inte tränade. Så träna! Du kommer inte att ångra det! Efter träningen svängde jag förbi Anton och hög på endorfiner höll jag ett helt föredrag om hur fantastiskt roligt det är att träna! Det är bland det absolut bästa jag vet!
Dagens uppmaning: träna!

måndag 19 augusti 2013

Håller mitt löfte

Jag har tidigare berättat att jag för några år sedan lovade mig själv att alltid ha ett jobb som jag varje morgon kunde längta efter att gå till. Jag håller det löftet! Idag ska jag tillbaka till min gamla arbetsplats Centralskolan, och jag längtar verkligen! Redan efter två veckors semester saknade jag såväl eleverna som mina kollegor. Den här gången ska jag bara dit för en vecka, men jag ser fram emot det hur mycket som helst. 
Godmorgon tisdag! :)

Spontanitet

Efter morgonens fantastiskt härliga Bodypump, sprang jag på min syster utanför Ica. Spontanitet är en viktig ingrediens i mitt liv. Jag har ofta mycket planerat och därför känns spontana påhitt ännu viktigare. De krävs för att livet inte bara ska rulla på i samma hjulspår. Idag bestod min spontanitet av något så enkelt som smoothie i mitt kök. Det spontana var inte främst smoothien då, utan att jag fick umgås med Sara en sväng. Att planera är bra, men jag tror till och med att man behöver ha lite planerad oplanerad tid. Alltså tid där man bestämmer sig för att inte planera in något. Det är en förutsättning för att få till det spontana, och för mig är det ovärderligt. 

Vecka 34 är här, kul!

lördag 17 augusti 2013

God morgon!

Min morgon blev inte riktigt så god som jag hade hoppats på eftersom att sov en timma extra istället för att köra min planerade bålcirkel. Men jag ska försöka få till träningen under dagen istället. Med tanke på att jag ska till jobbet nu och sedan direkt till ett kalas så är jag inte helt säker på hur det ska gå till, men jag jobbar på en lösning!

Läs om vad som hände igår istället! Oj oj, jag, som ensam kvinna, vann på poker! Den segern lever jag på ett tag till.

Till frukost har jag just intagit gröt på fiberhavregryn, linfrön och nyponskalsmjöl med banan, gojibär och sojadryck till. 

God morgon!

fredag 16 augusti 2013

Jag gillar att göra MYCKET!

Som idag! Jag började dagen med skön morgonträning på Form. Sedan var jag lite för mycket tidsoptimistisk eftersom att min klipptid var 25 efter passets slut. Men det gick, eller ja, det gick nästan i alla fall. Hos frisören satt jag och eftersvettades som bara den så hon fick skölja mitt hår en extra gång. Jag kände mig inte superfräsch, men vad gör väl det? Det var helt klart värt att hinna med ett bra träningspass!

Sedan har jag även handlat mat, varit en sväng på stan och köpt studiematerial samt lunchat med några vänner. Kl 15 började jag jobba och ikväll ska jag plocka fram mina pokerskills i ett försök att slå grabbarna. Jag gillar när det händer mycket kul, så är det bara!

torsdag 15 augusti 2013

Bra råvaror

När energin och inspirationen till matlagning är som bortblåst är det värdefullt att ha bra råvaror hemma. Idag hade jag ingen lust alls till att laga något. Hade det legat något halv- eller helfabrikat i min frys är det mycket möjligt att jag hade hamnat vid köksbordet med en panpizza eller liknande på tallriken. Som tur är så finns inget sånt i mitt hem och därför satt jag istället där med en annan variant av snabbmat. Tack för tonfisk på burk! 
Det här är ingen måltid att skryta med, men ändå ett väldigt bra tips på vad man kan göra när man helt enkelt inte orkar. För sådana dagar finns också! Och näringsmässigt fungerar det här helt okej, inga problem!

Nu ska jag ta en skön powerwalk med min syster som jag knappt inte sett på hela sommaren. Härligt!

Tillsammans ska vi sprida träningsglädje!

De senaste dagarna har mina vänner fått stå ut med mass-sms, facebook-taggningar och uppmuntrande tjat om kvällens aktivitet. Det är ingen stor grej, men det blir så mycket roligare att göra saker tillsammans! Åtminstone i det här fallet när det handlar om gruppträning utomhus. Dessutom har jag en känsla av att jag gör en tjänst åt varje vän jag lyckas få med som annars hade valt att stanna hemma. Träning är ju inte bara roligt, det är rent av livsviktigt!

Om du befinner dig i Falköping, häng på du också!

onsdag 14 augusti 2013

Bananplättar med rårörd lingon- och nektarinmix

Jag använde samma recept som jag la upp till bananpannkakorna härom dagen. Dock bytte jag idag kokosmjölet mot mandelmjöl - gott! Lingon och nektarin mixades som tillbehör. 
Nu ska jag heja på Sverige i vänskapsmatchen mot Norge. Jag har haft en väldigt lugn dag så jag tänker mig att den får avslutas med en sen löprunda efter fotbollen. Det blir bra!

tisdag 13 augusti 2013

Träningen du behöver

Träningen du behöver mest är tyvärr inte den du är bäst på. Åtminstone inte enbart den träningsformen. Idag kombinerade jag ett cykelpass på 45 min med ett CX WORX-pass på 30 minuter. Jag gillar verkligen inte CX. Inte för att passet inte är bra i sig, för det är det, utan pga att det fokuserar på mina svagheter. Jag tycker att det är supertråkigt att träna sådant som jag känner mig dålig på. Som tur är tar mitt förnuft ibland överhanden och jag ser till att träna även det jag inte älskar mest. Min bål är en svaghet i jämförelse med övriga muskelgrupper och det är faktiskt den sämsta muskelgruppen att vara svag i. Nästan vad man är gör så behöver man aktivera bålen! Så jag vet ju att jag behöver jobba på det, och passet idag var ett steg på vägen. För att det skulle gå lite lättare så startade jag med något jag tycker är roligare och känner mig bättre på, nämligen cykling. Det kändes som en fin kombo och kroppen var så där härligt trött efteråt.

Slutsatsen av det här är att du behöver träna dina svaga punkter! Det är viktigt att ha en balans i kroppen för att må bra och då fungerar det inte att hoppa över eller strunta i ex den muskelgrupp man inte gillar att träna. Väljer jag med hjärtat så väljer jag helst inte bålträning, men det gäller att aktivera hjärnan i träningen också. Det ska verkligen vara roligt att träna, men ibland behöver man träna även det man inte uppskattar mest för att kunna göra ännu mer av det man tycker om. Det handlar om att ha en kropp som håller - både för sin favoritträningsform och för sitt vardagsliv.


Frukostblogg?

Jag har blivit en frukostbloggare! Knappt hälften av mina inlägg berättar vad jag äter till frukost. Visserligen uppskattar jag verkligen en god och nyttig frukost och anser att det är dagens bästa mål, men riktigt så här stort utrymme behöver det absolut inte ha. Nu får jag ta tag i mig själv och skriva mer om allt kul jag gör och funderar över, istället för vad jag käkar till frulle! Fast helt tomt på frukostinlägg kommer det dock inte bli, däremot kommer de att kompletteras av andra inlägg av helt annan karaktär.

Och det var vad jag hade på hjärtat så här på kvällskvisten. Godnatt!

måndag 12 augusti 2013

Tips för GOD bovetegröt

Jag tycker i grunden inte att bovetegröt är så gott faktiskt. Men det är desto nyttigare och jag gillar omväxling i mina matvanor samt att prova mig fram. Vill man ha en godare bovetegröt är mitt tips att man tar i något mer som man är sugen på. Ex ett rivet äpple, torkad frukt eller blandar med några andra gryn. Idag består min frukostgröt av ungefär hälften fiberhavregryn och hälften bovete, och linfrön förstås! 
Gröten avnjuts med hallon och ekologisk osötad sojadryck. 

God morgon!

Bodypump alltså!

Vilken glädje! Jag har tränat så mycket utomhus och på egen hand i sommar att jag nästan hade glömt hur mycket jag älskar gruppträning. Jag blir supertaggad av gruppträningsklasser och framförallt om jag känner att det går bra och jag presterar på topp. Bodypump är ett pass som jag vet att många har delade meningar om, men jag gillar det! Jag har inga problem med att göra många repetitioner, tvärt om så uppskattar jag det.

Idag kände jag mig stark. För varje uppmuntrande blick eller kommentar från duktiga instruktören Lena kände jag mig starkare. Och när det kändes sjukt tungt räckte det med att möta hennes blick för att orka lite till. Jag cyklade hem från Form med en väldigt bra känsla inom mig och längtar redan efter nästa pass. Just så älskar jag när gruppträning fungerar. När man fylls av glädje och motivation och naturligtvis även får ut riktigt bra träning av passet. Nu är jag glad och taggad!

söndag 11 augusti 2013

Bananpannkakor med hallon och turkisk yoghurt

Morgonens frukost bestod av dessa goda bananpannkakor. Med hallon och turkisk yoghurt till smakade de alldeles förträffligt! Smeten räcker till två ganska tjocka pannkakor men jag blev mätt efter den första så jag sparar nummer 2 till mellis efter träningen. Recept kommer nedan.
Ingredienser:
1 banan
2 ägg
1/2 dl kokosmjöl (eller annat mjöl du har hemma och gillar)
Kryddor efter smak (ex kanel & kardemumma)

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i matberedare.
Stek pannkakorna i rikligt med matfett (välj med hjärtat, margarin är ett big no-no...)
Servera med de tillbehör du tycker om!

Ny vecka med nya möjligheter, låt oss ta vara på dem! :)

fredag 9 augusti 2013

Mysmorgon i soffan

Frukost i soffan framför Nyhetsmorgon. Det är inte var dag jag har så mycket tid på morgonen, men det är väldigt lugnt och skönt har jag upptäckt. Men snart kommer överskottsenergin ta över här och jag ska både träna och städa innan jag möter upp min grymma vän Jonas. Han, liksom väldigt många av mina vänner, flyttar från Falköping nu till hösten så det gäller att passa på att umgås maximalt in i det sista! Men först ska jag chilla en stund till i soffan...

torsdag 8 augusti 2013

Mys på jobbet!

Cykelturen gick över förväntan och det tog bara 40 minuter att trampa mina 17 km till jobbet. Med tanke på mina förutsättningar som idag var en damcykel utan växlar, spöregn och regnställ som inte andades ett dugg så är jag definitivt nöjd. Den enda förutsättningen som var på min sida var min inställning och mitt humör. Allt blir så mycket roligare när man är glad!

När jag kom till jobbet möttes jag av den här synen och en mysigare eftermiddag kan jag nog inte önska mig. Jag kanske bör förtydliga att vi inte har särskilt många badgäster här i Floby dagar som denna.
Albin och Victoria vet hur man spenderar tid på bästa sätt. Med en tjockmatta och kullerbyttor i kiosken såklart!

Om jag hade glömt...

... hur regn känns så har jag blivit ordentligt påmind om det nu och mer ska det bli! Efter att bara ha cyklat lite inom stan var jag helt dyngsur.
Och om en halvtimma ska jag cykla iväg mot jobbet vilket som bekant innebär en tur på ca 45 minuter. Men - jag kommer få användning för mitt nya regnställ! Fantastiskt!

onsdag 7 augusti 2013

Med doft av nypon

Med nyponskalsmjöl i gröten doftar det nypon i hela köket. Hade jag haft barn så hade de antagligen vaknat och frågat efter nyponsoppa. Nu har jag ju inte det, men det känns trevligt med nypon. Jag får en bra morgonkänsla av det. 
Som vanligt blandade jag ner lite allt möjligt i gröten, det blir mer spännande så! Ovanpå toppade jag med tärnad nektarin - gott!
 
Det är den första riktigt ruggiga morgonen på hela sommaren idag. Därför känns det som en stor seger att jag har planerat att träna inomhus för första gången på länge! Passet Easyline, en variant av stationsträning, ska jag köra och jag är laddad! 

Ha en fantastisk dag!

Avskedsmiddag

Efter jobbet körde jag direkt till Jäla för att vara med på min fina vän Jennys avskedsmiddag. Hon åker till Texas på söndag och blir där i åtta månader. Jag får en känsla av att jag är nästan ensam om att stanna i Falköping till hösten. Väldigt många av mina vänner ska börja plugga eller resa och det är inte utan att jag blir lite sugen jag också. Men jag har mycket kul att se fram emot så jag vet att jag kommer att få det bra på hemmaplan. Kvällens överraskningstema var cowboys och Ellen träffade verkligen mitt i prick!

Imorgon bitti ska jag till gymmet för första gången på länge och det känns helt fantastiskt roligt! Uteträning i all ära men jag gillar variation och nu är det verkligen dags för mig att göra comeback på Form Wellness!

Godnatt!

Morgonjogg och smoothie to go

Jag var ovanligt trött imorse men hade som tur var ställt klockan med lite marginal för att hinna träna. Med sommarprataren Anton Abele i lurarna sprang jag en sväng på kära Falbygden. Det blev en extremt prestigelös runda med skön känsla hela vägen. Efter 7 km var jag tillbaka hemma och avslutade med utfallsgång innan jag stretchade i lugn och ro.
Eftersom att jag tog så god tid på mig under och efter träningen fick jag lite bråttom att hinna med frukosten. Snabbt slängde jag ihop en smoothie på det som fanns närmast till hands, hällde upp den i en vattenflaska och stack iväg till jobbet. Nu sitter jag på Flobybadet med endast en badande och intar i godan ro min smaskiga frukost. Idag gjordes smoothien på gårdagens hallonskörd, rivet äpple, banan, nektarin och sojadryck. 

Min uppmaning till dig idag är att göra något oväntat, litet eller stort, som kommer att uppskattas av någon som inte är beredd på det! Jag ska göra detsamma, än vet jag inte vad men det löser sig. Kom igen!

tisdag 6 augusti 2013

En ovanlig dag

Dagen har varit olik de flesta dagar i mitt liv eftersom att det inte har hänt så mycket alls. Jag har jobbat hela dagen och har nu landat i soffan med lite kvällsmellis bestående av keso med Paulúns granola hallon & kakao. Imorgon ska jag se till att det händer desto mer. Morgonträning, jobb och avskedsfest står på schemat.

måndag 5 augusti 2013

Lösningen för mina löparskor!

En smart och duktig försäljare på Stadium har gett mig den optimala lösningen för hur jag ska kunna hitta löparskor som passar mig. Jag har väldigt breda fötter och har därför alltid sprungit i Asics, vilket passar mig bra. Jag trivs verkligen med deras skor så det är toppen. Mitt problem är dock att jag till och med har lite för breda fötter för Asics som, så vitt jag vet, har marknadens bredaste skor. Det går bra till en början, men efter ett tag sliter jag hål på skorna. Ofta på utsidan vid nätet eller i hälkappan. När Stadiumkillen fick höra det frågade han mig helt enkelt om jag hade provat någon herrmodell. Jag har nämligen så pass stora fötter att jag kan ha en liten herrmodell eftersom att löparskor ska vara ganska rymliga. Jag har aldrig ens tänkt tanken! Herrmodeller görs lite bredare och faktiskt även mer slitstarka. Det sistnämnda kan jag inte riktigt förstå varför eftersom att tjejer borde slita minst lika mycket på sina skor, men hur som helst så är det här en näst intill optimal lösning för mig! Anledningen till att den bara är nästan perfekt är att jag inte gillar färgkombinationerna lika mycket. Jag tycker att det är kul att ha rosa och lila skor. Men jag kan helt klart vara utan det för att få skor som passar mina fötter. Det här ledde alltså till att mina nyaste löparskor blev dessa!


















Som så många gånger förr passar jag inte riktigt in i samhällets mall för att vara kvinna. Jag gillar för övrigt inte att pyssla, sy, måla, fixa smink, greja med håret, fila naglarna eller något annat som blivit stämplat som kvinnligt. Jag är av den åsikten att jag inte tror att saker är vare sig manliga eller kvinnliga, jag gillar en del saker och andra inte. Som min vän Pia säger; det sitter inte i generna utan i din personlighet!

Och för er som nu undrar hur ett inlägg och löparskor fick ett genusperspektiv så kan jag tala om att jag är lika frågande själv. Plötsligt händer det!

Bröllop

I lördags var vi bjudna på bröllop. Vigseln var i Tjolöholms kyrka (utanför Kungsbacka?) och bröllopsfesten gick av stapeln i en bygdegård i närheten. Det är ju alltid roligt med bröllop. Det är så fantastiskt fint att få vara med om att se två människor ge sina liv till varandra! Och jag bara älskar glädjen som infinner sig! Att vara glad är nog det bästa som finns!

Brudparet Strandh!


Det var kul att för en gångs skull klä upp sig! Jag som är van vid antingen jobbkläder eller träningskläder (vilket jag trivs bäst i) kände mig fin i min somriga klänning. Och enligt mina mått mätt hade jag dessutom den allra finaste kavaljeren vid min sida!





Godaste gröten

När jag gick upp i morse, efter att äntligen ha sovit ut efter en vecka på läger, längtade jag efter att få avnjuta en lugn och god frukost i solskenet på balkongen. Därför sitter jag också här med min godaste gröt men jag njuter inte riktigt så mycket som jag hade hoppats på. Det är liksom alldeles för varmt! Jag trodde aldrig jag skulle säga det men det stämmer! Jag svettas! Det jag kan lära mig av det är väl att sovmorgnar helt enkelt inte passar mig. 

Men gröten är fantastiskt god så det väger upp morgonens hetta ganska bra. Jag blandar ofta i lite allt möjligt i gröt och det funkar för det mesta alldeles ypperligt. Idag är det en blandning av havregryn, krossade linfrön, nyponskalsmjöl och torkade gojibär.
Jag toppade med skivad banan (ekologisk!) och ekologisk osötad sojadryck. 
Nu känner jag mig redo för en produktiv förmiddag innan eftermiddagen ska fyllas med jobb.

fredag 2 augusti 2013

Triathlon!

För tillfället sitter jag på Stenstorps station och kämpar för att hålla mig vaken. Jag har haft så fantastiska dagar på Sjöhagalägret att jag aldrig hade kunnat ana hur bra det skulle bli! Eftersom att mina vänner Hanna och Daniel ska gifta sig i Göteborgstrakten idag så är jag nu på väg hem, men jag återvänder imorgon bitti och dit längtar jag redan. 

Igår anordnade vi en minivariant av triathlon för de som ville. Jag var självklart en av dem! Jag är för det mesta med på det allra mesta, tycker helt enkelt att nästan allt är kul. Så några av oss ledare och många av barnen simmade, cyklade och sprang som om det vore VM, varför hålla igen liksom? Det är så roligt med nästan all form av fysisk aktivitet och jag älskar när man kan få barn att "leka träning". 

Både cyklingen och löpningen gick upp och ner för en brant backe och när jag mötte min medtävlare David på väg ned mot mål medan jag själv kämpade mig uppför så var det så skönt att se hans utsträckta hand och få en high five och lite extra energi. Sedan försökte jag tänka mig in i alla backintervaller jag sprungit för att hitta känslan av hur gott det kan vara att få ta ut sig och att påminna mig själv om att jag faktiskt kan det där med att ta mig upp för en backe. Det största lyftet och den absolut härligaste energin fick jag däremot inte från mig själv, utan från vår fantastiska hejarklack på ca 100 barn. Vilken känsla att få bli så uppmuntrad och pushad! En sista eloge vill jag ge till de barn som var med och tävlade, jag är djupt imponerad! De grymma insatser jag såg igår ger mig hopp om en stark och hälsosam ny generation och det är STOR glädje!

(Vi har en policy på lägret att inte publicera några bilder på barnen och därför har jag inget att visa från triathlonet.)

Ta vara på dagen vänner!